Skip to main content
Blog

Ako na reklamu v dnešnej dobe

By 25. February 2021No Comments

k začínate biznis, určite vám hneď napadne, ako ho spropagovať. V dnešnej dobe sa už vyvinuli také nástroje na komunikáciu s ľuďmi, že vám ľahko zafungujú a nie sú ani finančne náročné. Stačí to dobre vymyslieť, nastaviť a výsledky sa začnú ukazovať.  

Pod tými komunikačnými nástrojmi sa skrýva názov sociálne siete. Ľudia na nich trávia dennodenne niekoľko hodín. Keď si vezmeme, že sú na nich aktívne dve tretiny Slovákov, je veľká šanca, že niekto z nich hľadá presne to, čo vy ponúkate. 

Je tu však malinký háčik. Dokázať človeka zaujať tak veľmi, aby zastavil svoje scrollovanie a presmeroval pozornosť na vašu reklamu, potrebuje viac ako len pridať nejaký post s odfoteným produktom. Treba sa zamyslieť nad tým, čo chcete dosiahnuť. Možno vám ide o väčšiu návštevnosť vašej stránky, udržanie si klientov, viac followerov alebo zvýšiť predaj vašich produktov. Pri každom z týchto možností treba vybrať správny formát reklamy.  

Ďalšia vec čo upúta pozornosť je estetické a kvalitné vytváranie príspevkov. Či už je to nejaké krátke video, hravá animácia alebo pekne odfotená fotka.  

Netreba zabúdať ani na aktivitu ľudí. Pripraviť súťaž, pridávať ankety do stories či dať priestor na otázky sa určite vyplatí. Zvýšite si aktivitu na vašom účte, čo Instagram a Facebook veľmi cenia. Ich algoritmus vás začne ukazovať ďalším ľuďom. Táto téma je už však na druhý článok. 

Ak v týchto sociálnych sieťach nie ste úplne doma alebo sa len potrebujete poradiť, neváhajte nám napísať a my vám s radosťou pomôžeme.